Staatssecretaris van der Laan mag wel gaan

DEN HAAG – Rijksmusea moeten spannender worden voor mensen die daar nu nog nauwelijks komen. Met aansprekender tentoonstellingen wil staatssecretaris Van der Laan (Cultuur) meer jongeren, allochtonen en gezinnen de musea binnenhalen. Naar aanleiding van het journaal vraag ik mij toch echt af of mevrouw van der Laan wel eens in Naturalis is geweest ? Het loopt daar vol met jongeren ! En ze vinden het er nog prachtig ook. Er is van alles te beleven. Juist het stukje waar vreemde dieren in potjes zijn te bewonderen vinden ze prachtig. Saai ? Kom nou !   Laten we nu niet van alles proberen Disney Land Parijs te maken.

Advertenties

6 Responses to Staatssecretaris van der Laan mag wel gaan

 1. Voordaan says:

  Dit mag wel onder het kopje wetenschap, dat verdienen ze in Leiden wel. Goed van je, om deze invalshoek te kiezen. Ja, wat is Naturalis een geweldig museum! Zowel voor kleintjes als voor de oudere medemens. ’t Was alleen lastig om iedereen (jong en oud) weer mee naar huis te krijgen!

 2. JB says:

  Jep! Helemaal mee eens.

 3. Jos Goedmakers says:

  Naturalissement een geweldig stuk. Ik mail het even naar Medy!

 4. Kim Il-Sung says:

  Volledig eens –
  de gekte van dit kabinet is nauwelijks meer bij te houden. 6 op één cel, en de musea moeten pretparken worden. Het doet vermoeden dat alle leden van dit kabinet, JPB incluis, niet meer dan het Studiehuis doorlopen hebben. Ze Googlen elke dag wat beleid bij elkaar, hoeveel mensenlevens dat ook kost (zie de komende executie van 4 humanitaire helpers in Irak op de achtste december). Het deert hen niet, ze leven mentaal in het Disney-dorp Celebration, dat in Amerika echt bestaat. Sprookjeshuisjes, alleen toegankelijk voor mensen met een godsdienstig en onberispelijk verleden. En natuurlijk overladen met Colamachines en commercialiteit.
  Nederland is sinds Fortuyn stevig in de greep gekomen van het Amerikaanse culturele imperialisme, en als we als andersdenkenden niet een vuist kunnen maken, dan pakken deze spookrijders ons nog in ook.
  Humor om te lachen: ex-staatssecretaris Nijs die op de radio spreekt over (ik citeer letterlijk): ‘de museas die voor iedereen toegankelijk moeten zijn’. Wie zo een taalfout begaat en dan toch nog ooit staatssecretaris voor onderwijs kon zijn…
  Ook Marc Rutte is zo een dwaallicht. Eindeloos lang over zijn studie gedaan en nu op alles korten en nog moraliseren ook. Zulke sujetten konden alleen in de rechtse psychose na ‘Pim’ opstaan. En de boeken van Pim zijn niet eens meer bij de Slegte te vinden, zo erg is hij al vergeten. Alleen wat hufterige en half-psychotische Rotterdammers zien daar nog wat in. Wie waren ook alweer Philomena Bijlhout, Harry Wijnschenk, Herman Heinsbroek, John Dost, meneer Varela, Winnie de Jong, en Michiel Smit? Weet U het nog?
  Gekte, gekte, en nog eens gekte.
  Jullie Kim.

 5. Roestenburger says:

  En NeMo loopt idem als n tiet!

 6. Solvejg says:

  Voor zover ik het begrepen heb, vindt ze Naturalis nou juist weer wel een leuk museum: ze zoekt juist naar vernieuwend en verrassend: schilderijen vindt ze saai. Ik durf zelfs te beweren dat ze zelfs nooit naar een museum gaat omdat ze er http://www.volkskrant.com/weblog/pub/blogs/entry.php?id=18011 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: