Toos is de waakhond van de buurt

Het flatje van Toos ligt precies op de hoek, met een prachtig uitzicht op het station en het plein. Op dat plein bivakkeren nogal eens zwervers. Die zitten daar onder het oog van Toos zichzelf de hele dag lekker vol te gieten met alcohol.

Die alcohol heeft na verloop van tijd een bekend effect; de zwervers moeten daar vreselijk van plassen. Bij gebrek aan een toilet gebeurt dat in de bosjes – niet bepaald fris, vindt Toos. Maar er is nog een probleem; de mannen hebben ook nog honden. Alcohol en honden, dat blijkt problemen op  te leveren.

Zo zag Toos vorige week vanuit haar flatje dat een zwerver zijn hond met de halsband op zo’n manier aan de bank had vastgemaakt dat het arme diertje alleen maar op zijn achterpoten kon staan. De kerel zelf lag op diezelfde bank zijn roes uit te slapen. Snel maakte Toos plakjes worst voor het dier en samen met een collega-oma uit de flat, die gewapend was met een bakje water, stapten ze op de zwerver af.

“Hé man, je moet eens wat beter voor je hond zorgen !” Ruw stompten de beide oma’s de zwerver wakker. Die stamelde, helemaal onder de indruk van de 140 jaar aan levenservaring die voor hem stond, nog iets dat hij zijn hond altijd braaf te eten gaf. Dat mocht niet baten, want hij werd vervolgens hardhandig gedwongen het arme diertje direct uit zijn strop te bevrijden. Het diertje plaste van pure opluchting en dankbaarheid het meegebrachte bakje water nog wat voller. Daarna begon hij aan het lekkere stukje worst van Toos.

Het tweede hondenincident was wat heftiger. Eén van de twee betrokken honden was zo’n vechtmachine. Bij de ruzie met zijn soortgenoot beet hij het andere diertje zo gemeen dat het kop-velletje van het slachtoffer er los bij hing. De eigenaar gooide de vechtmachine vervolgens kwaad in het water van de fontein op het plein. Toos vloog de flat al weer uit, gewapend met haar lekkere stukjes worst. De politie was ook net aangekomen en sommeerde Toos zich er niet mee te bemoeien, tevergeefs uiteraard. Zo zaten ook deze twee honden uiteindelijk onder het genot van een lekker stukje worst van de schrik te bekomen.

Het gebrek aan een toilet deed zich gisteren trouwens ook gelden voor wat betreft de grote boodschap van een bezopen zwerver. Na het verzenden van zijn bruine e-mail kwam hij de bosjes uit met zijn broek nog op de knieën. Die kreeg hij met zijn promilage niet meer ophoog. Opgewonden zag Toos zijn “ding” vrolijk bungelen en prompt werd de oma telefoonketen in de flat opgestart.

Zodat enkele minuten later alle flat-oma’s likkebaardend achter de ramen stonden te kijken naar de half blote stumper op het plein.

Met zijn lekkere stukje worst.

Advertenties

16 Responses to Toos is de waakhond van de buurt

 1. Zwollywood says:

  Reactie is geredigeerd

 2. Zwollywood says:

  was het een gevlochten hemaworstje soms?

 3. Mo says:

  Zo’n Toos wil ik ook:-))

 4. Coby says:

  Die hij gelukkig(?) door zijn promillage waarschijnlijk ook niet meer omhoog kreeg….
  Met hartelijke groet, Coby

 5. Grutte Pier says:

  Of Toos dan nog wel een stukkie wors lus…
  😉
  Heerlijk stukje!

 6. ScrambleX says:

  Schattig ;))

 7. Croisabel says:

  Tee hee!
  Wel een stukje worst waar ik ver van zou blijven – te dronken om je broek omhoog te trekken, dus ook om eens goed te vegen. Bah!

 8. Gerritje says:

  Niet te geloven preveld tante Tiny naast mij,waarom zijn wij daar nog steeds niet geweest? Je bent weer aardig opgeknapt dus gaan we toch zo gauw mogelijk naar Toos(verhuisdoos). Tja , dan moet het er maar zo gauw mogelijk van komen. Hopelijk zijn de zwervers er dan nog……..groetjes uit Vlaardingen….

 9. Ramirezi says:

  @Gerritje; zou leuk zijn – dan komen wij ook nog even bij je kijken…

 10. Zusenzo says:

  Oh wat erg die alcoholisten.
  Zelf ook enorm veel overlast.
  Bij mij aan de overkant liep er recent bijna één in de plomp.
  Niet dat ik dat nou zo’n probleem vond.
  Maar dat de brandweer en de politie dan weer zo’n werk zouden hebben.

 11. Gala says:

  goeie actie van de dames!

 12. Anne d\\\'Ore says:

  openbare dronkenschap, was dat niet verboden dan?
  vind de oma’s wel schattig
  ;~))

 13. Karin says:

  "alle oma’s likkebaardend stonden te kijken"
  naar het worstje van een alcoholist…..Rami was dat het verhaal van Toos of is dat jouw versie???

 14. Knispel says:

  Grijns, een verhaal om door te sturen… 😀

 15. Ramirezi says:

  @Karin; op het eind wordt het wat meer mijn verhaal…

 16. Antoine says:

  Met een grijns gelezen 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: