Opfrisrepetities kindercast Amsterdam Ciske de Rat

Zo nu en dan vroeg één van jullie hoe het eigenlijk stond met Tom. Tijd om even bij te praten, zou ik zeggen.

In het vervolg op de première van de musical Ciske de Rat heeft hij nog aardig wat voorstellingen gegeven. Na Carré volgden theater Orpheus in Apeldoorn en het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam.

Wat mij opviel was dat je als musical artiest eigenlijk begint met het hoogtepunt; je werkt immers helemaal toe naar de première. Dat ene moment kan de musical maken of breken, alles hangt af van de kritieken die daar op volgen. Gelukkig waren die in dit geval allemaal laaiend enthousiast. Daarna zwaaien de zoeklichten van de media af naar de volgende hype. Maar jij speelt gewoon avond aan avond verder. Aan de andere kant; in welk vak heb je überhaupt zulke gave hoogtepunten ?

Voor Tom en de rest van kindercast van Amsterdam waren er de afgelopen twee maanden geen optredens. Wel zagen we Ciske Dave Dekker nog regelmatig langs komen op de televisie, bijvoorbeeld bij Paul de Leeuw; wat kan die jongen toch fantastisch zingen !

Twee maanden wachten is best lang, zeker als je iets graag doet en helemaal als je zoals Tom normaal het geduld hebt van een aanvallende Bidsprinkhaan. Wel hield hij het “gevoel een artiest te zijn” een beetje vast dank zij de fansite die voor hem is gemaakt.

Maar ze mogen weer aan de bak. De opfrisrepetities zijn begonnen. Een paar weken terug de eerste in Crea Amsterdam, vandaag weer in Focus. Volgende week de laatste repetities en dan eindelijk weer optreden in Carré.

De kindercast heeft al te horen gekregen dat na deze periode bekeken gaat worden of ze nog wel in de musical kunnen blijven. De eerste baardjes in de keel zijn al opgedoken en Tom is het levende bewijs dat je niet alleen van pindakaas groot wordt maar ook van Haribo. Zo betrapte zijn moeder hem van de week twijfelend voor de spiegel. “Mam, ben ik al gegroeid ?” Best wel. Vergelijk de foto hierboven maar even met die van Tom tijdens de audities. Van de lagere school naar brugpieper, je ziet ze veranderen. De kinderen groeien letterlijk de musical uit.

Vandaag wou Tom graag een fototoestel mee, om met Dave op de foto te kunnen. Een keertje gewoon en een keertje gek. Alsof hij voelt dat aan alles een eind komt. Maar wat dan nog ? Deze ervaring pakt niemand hem meer af.

Dat Simone Kleinsma ook nog even langs kwam was mooi meegenomen.

“En ze had ook nog een leuk hondje mee pap..”

Advertenties

11 Responses to Opfrisrepetities kindercast Amsterdam Ciske de Rat

 1. Maria-Dolores says:

  grappig, die fanclub… had er nog niet bij stilgestaan dat de artiesten ooit vervangen gaan worden door jongere talenten, maar hopelijk duurt het nog even voordat het zo ver is.

 2. de Stripman says:

  Erg mooi ! De fansite is ook indrukwekkend en om jaloers op te worden. Heeft Tom nog geen pagina op Wikipedia ?

 3. Jim Hasenaar says:

  Goed, nu weet ik tenminste wat ik mis loop. Of komen ze ook naar de schouwburg van Tel Aviv?

 4. Zilvertje says:

  Heb dit wel met ontroering gelezen, als ik zie hoe hij nu groeit, wat hij meemaakt, maar ook jullie als gezin, als ik dan denk aan jouw drukke baan en aan jouw vrouw die ook zo druk is, denk ik hulde familie Ramirezie en zitten kijken op zijn eigen website, met al die leuke foto’s, wat een bijzonder verhaal maken jullie met zijn alle mee.
  Over dat andere jongetje waar je over schrijft, is dat die zong over de duifjes, ik was een keer even aan het zappen en was zo ontroerd door een jongen die bij de Leeuw zong, maar heb geen idee wie het was.
  Dank je wel voor het bijpraten en succes met al deze mooie dingen.

 5. Ramirezi says:

  @Maria-Dolores; tja ineens begon een voor ons wildvreemde met die fanclub, dat zijn in mijn gevoel een soort bloggers maar dan anders; ze vinden het leuk om voor anderen zo iets op te zetten..
  @De Stripman; te jong hè, alles zit op hyves…
  @Jim; als jij het regelt…
  @Zilvertje; Dank ! En je kunt beter druk zijn dan dat je je de hele dag maar zit te vervelen…

 6. Zoë says:

  leuk om te lezen. Dankje!

 7. Tom (Ramizoontje) :D says:

  Leuke blog ! , Wel lid worden he van me fansite
  Tom

 8. Mo says:

  Ha, leuk om even bijgepraat te worden!

 9. droomvrouwtje says:

  Blogs over kids die blijven altijd leuk 😀 en wie wil er nu niet met simone op de foto :)…xxx

 10. Ramirezi says:

  @Ramizoontje; jij hier ???

 11. Zusenzo says:

  Dank voor de update en de inside info.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: