Turkse zoetigheden

Turkse zoetigheden

Ramizoon is weer thuis hoor, na al die avonturen met Lee Towers. Een paar dagen terug hing hij nog aan de lijn vanuit Turkije. Hij was in het ziekenhuis, want hij was al een aantal dagen heftig aan de diarree en had verschrikkelijke krampen.

De doktoren kwamen er al snel achter – hij kon niet tegen de Turkse kruiden. Het recept voor zijn gastgezin: alleen nog maar aardappelen te eten geven. Maar daar deden ze dus niet aan; je eet maar wat de pot schaft.

Toch bedoelden ze het natuurlijk allemaal goed, en als dank voor de door hem meegenomen Hollandse koekjes, stroopwafels en het piepkleine Delfts blauwe molentje kreeg hij een enorm pak Turkse zoetigheden mee. Zie de foto’s. Geen idee hoe het heet, wel geproefd uiteraard. Je moet er van houden, Ramizoon zelf heeft even genoeg buitenlands gegeten.

Om zijn thuiskomst te vieren en om al het darmongemak te vergeten mocht hij net zelf uitkiezen wat hij wou eten.

Het werd Bami Pangang van de Chinees.

Turkse zoetigheden
Turkse zoetigheden

Advertenties

20 Responses to Turkse zoetigheden

  1. beus says:

    Lekkere baklava, maar Bami Pangang van de Chinees is natuurlijk veel lekkerderder.

  2. antoinette duijsters says:

    Heerlijk Turks snoepgoed, lekker zoet;-)

  3. Aad Verbaast says:

    Internationale smaak heeft ie.
    Niks geen gestampte pot!

  4. Blew says:

    Baklava, mierzoet, wel lekker, bij sterke koffie of bij eh.. bier. Zoet en bitter compenseren elkaar.

  5. coby says:

    Zo zoet dat je tanden aan elkaar plakken…
    Hartelijke groet, Coby

  6. ramirezi says:

    Het is zeker niet vies, maar inderdaad best zoet. Als je alleen de buitenkant eraf knaagt gaat het best. En zwaar dat die doosjes wegen…

  7. galadriel says:

    hahaha Bamie Pangpang…. ’t is Turks Fruit, die twee onderste!

  8. ramirezi says:

    @Gala; kijk, daar hebben we wat aan…

  9. Smokey says:

    Heeft ie dat allemaal meegebracht? Dachten ze dat jullie een weeshuis hadden?
    Zoon kan vast veel verhalen vertellen.

  10. K says:

    Kruiden! haha. Het zijn de Turkse bacteriën waar wij niet tegen kunnen.
    ik zie Turkish Delight, hmmm.

  11. Kokopelli says:

    @Ramirezi: Mierzoete foto’s hoor. Je kunt merken dat je een dagje ouder begint te worden…
    Groet,
    Kokopelli

  12. Jezzebel says:

    Turkish delight.
    Man, het water loopt me in de mond.
    Wat errug…
    Ramizoon houdt van Hollands.
    Bami Pangang, en zo! 🙂
    .

  13. Maria-Dolores says:

    leuk zeg!
    is Ramizoon nu voor de rest van zijn leven resistent tegen alle giftige kruiden, of werkt het zo niet??

  14. Kees Smit says:

    Je kan heerlijk eten in Turkije, maar je maag kan ook behoorlijk van streek raken, dat zie je maar weer. Ik kan niet zeggen dat het er op de foto’s allemaal lekker uitziet.

  15. Satuka says:

    Niet dat je zoon er op zit te wachten, maar dat kun je hier ook al jaren krijgen.. bij de Turkse bakker.
    Persoonlijk ga ik voor baklava en halva.. mmmm ;).

  16. Peter Louter says:

    Ik vind het meestal niet lekker, zoeter dan zoet, en dat zegt een zoetekouw!

  17. Reci says:

    "Lokum" is de naam van die zoetigheden. Althans die in de laatste twee foto’s.

  18. rene louman says:

    En, die Bami viel wel goed?
    Nou hij heeft in elk geval WAT geleerd in Turkije, dat is duidelijk.

  19. Ivy (Heyta) says:

    Hmmmm, lekker!!!!
    En sinds wanneer is babi pangang niet meer buitenlands ;-))))?
    Leuk he, zo’n uitwisseling. Zoonlief was gekoppeld aan Rusland, ook een hele belevenis.

  20. De Stripman says:

    Het zal mijn reputatie niet ten goede komen, maar geef mij maar raki…;o)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: