Vogelen op Lundy Island (1)

Image

Ramidochter Marijke is al weer tweedejaars biologie en doet dingen waar ik zelf ook wel zin in zou hebben. Zoals zes weken naar het piepkleine eilandje Lundy, dat ligt in het Kanaal van Bristol, waar de Atlantische Oceaan en de rivier de Severn bij elkaar komen. Het heeft een rijk vogelleven en dat is precies de reden waarom zij er onderzoek gaat doen naar… de mus!

Anderhalve week geleden vertrok Marijke vanaf Schiphol, met een rugzak die bijna even groot was als zijzelf. Helaas kon ik dus niet mee, maar ik mocht er wel over bloggen, ook leuk. De komende weken hoop ik jullie een beetje op de hoogte te houden van haar avonturen en alle vogels die zij tegenkomt.

Het begin was in ieder geval goed. Als enige sliep zij in een klein tentje, dat ’s nachts in een storm zo begon te klapperen dat zij naar een bankje moest vluchten in de locale horeca. Het tentje bleek de volgende ochtend volledig kapot gewaaid. Dochterlief was zich daarvan overigens niet bewust en sliep ondanks allerlei activiteiten om haar heen lekker door met haar oordopjes in. Een nieuwe stormvaste tent is gelukkig onderweg en tot die er is mag zij slapen in de ehbo kamer. Ook het avondeten is geregeld, dat verdiend zij bij elkaar door de afwas te doen.

Image

Image

Image

Image

Alle bijdragen over vogelen op Lundy Island

5 Responses to Vogelen op Lundy Island (1)

 1. Huismusjes kijken in mijn tuin wordt hierdoor wel erg saai.
  Vogelvriendelijke groet

 2. Selma says:

  Wil ook wel eens naar Lundy!

 3. Marleen says:

  Leuk begin. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

 4. ramireziblog says:

  Er komt nog meer moois…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: