Hemelse Lijstersmidse

Lijstersmidse 03

Een takje en een flinke hoeveelheid kapotte slakkenhuisjes, vast niet iets waar jullie direct enthousiast over worden. Als je écht geen diepere gedachten voelt opborrelen is het misschien leuk om mijn gedachtekronkels te volgen.

Nu kijk ik best wel veel detectives, zoals Midsummer Murders, The Inspector Lynley mysteries, Lewis of Banks. Het maakt eigenlijk niet uit, als het maar Engels is. Dus mijn eerste gedachte was; is dit een echte Crime Scene? Ik visualiseerde al snel een Lijster (Turdus philomelos) die woest met een slakje op de betreffende tak aan het slaan was, net zolang totdat hij het smakelijke hapje kon wegwerken. Dat zou wel eens kunnen kloppen, Sherlock, we hebben hier te maken met  moord op een Lijstersmidse.

Zo’n Lijstersmidse is er niet voor niets. Het is namelijk best onhandig eten, als je geen armen hebt. Een steen of een tak kan dan uitkomst bieden. Ik bedacht hoe ik dat zelf zou doen, staand op mijn beide benen, zonder armen. Voor me op de grond ligt iets lekkers dat nog in de verpakking zit, zeg een chocoladetaartje. En dat dan met met mond tevoorschijn moeten halen. Alleen al dat rottige plakbandje los knagen, dat zou me een rommeltje geven. Om over de ergernis maar te zwijgen. Uiteindelijk zou ik vast met die gebaksdoos in mijn mond tegen een boom aan het slaan zijn.

Volgende gedachte; eigenlijk is het vreemd dat heel veel mensen zelf willen vliegen als een vogel. Zouden ze dat ook nog willen als ze moesten kiezen tussen vleugels of armen? Waarschijnlijk niet. Want kijk maar naar hoe we de engelen vorm hebben gegeven. Die hebben vleugels én armen. Lekker vliegen en toch bij het gebak kunnen komen.

Hemels.

De foto’s zijn weer van Colin.

Lijstersmidse 02 Lijstersmidse 01

Advertenties

9 Responses to Hemelse Lijstersmidse

 1. Mooi Rami!

  Prachtige spannende foto’s van Colin!

  Vond er achter ook één….

 2. stripman says:

  Mooi ! Ik heb eens zo’n lijster aan het werk gezien en de stukken vliegen in het rond…;o)

 3. annevellinga says:

  fijn om stil te staan bij zo’n stilleven waar je zomaar aan voorbij kunt gaan, mooie foto ook

 4. Blewbird says:

  Dus dat is een schranspartij van heb ik jou daar geweest. Meeuwen doen het ook, die laten schelpen van grote hoogte op harde oppervlakken vallen. Gebruik van gereedschap is wijd verbreid onder vleugeligen.

 5. Gieren doen hetzelfde met botten; alleen moeten ze wel snel neerdalen anders pikt een ander het snoepgoed in. In Lapland hebben we geen gieren, alleen arenden en die hebben weer andere truukjes.

 6. Yvonne says:

  Mooi, al die gekleurde huisjes! Ik ben nogal fan van gereedschapgebruik onder dieren. Ik heb er mijn master scriptie over geschreven en het komt bij best wel veel vogelsoorten voor. Meer dan ik dacht in ieder geval! Misschien wel het leukste voorbeeld vind ik de Palm kaketoes die met takken op bomen “drummen”, waarschijnlijk om te baltsen of om hun territorium af te bakenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: