Pieterpad: Gennep – Vierlingsbeek

Pieterpad Gennep V stoomlocomotief 01

Meivakantie, tijd voor een nieuw stuk Pieterpad. We beginnen in oud spoorwegstad Gennep, bij een mooie stoomlocomotief. Jammer dat hij niet op een treinstation staat, maar op een los stukje rails, dan is het toch net niet echt.

Het is een afwisselende etappe, met prachtige landschappen. Veel zandpaden, stukjes bos, helaas soms wel met het geluid van de lokale snelweg op de achtergrond.

Het Quin, een ven dat wordt gevormd door kwelwater is wat mij betreft een hoogtepunt, net zoals de voorlopers van het prikkeldraad, de maasheggen. In die heggen kom ik een boom tegen met een elfenbankje erop. Het lijkt net alsof ze met elkaar in gevecht zijn. De paddenstoel verteert de boom, de boom probeert zich te verdedigen door takken door de paddenstoel heen te laten groeien, het lijken wel steken met een degen. Het blijft een verloren strijd voor de boom.

Verder zijn er tegen het einde van de etappe nog diverse dassenburchten te zien, waarbij sommigen net ‘graafwerkzaamheden’ hebben ondergaan, uitgevoerd door de harige eigenaar. Ondanks mijn lokgeluiden laat geen das zich zien, we zullen het moeten doen met een pootafdruk.

Daar is Vierlingsbeek al weer.

Pieterpad Gennep Vierlingsbeek 02

Pieterpad Gennep Vierlingsbeek 03

Pieterpad Gennep V Maasheggen 05

Pieterpad Gennep Vierlingsbeek 04

Pieterpad Gennep V Dassenburcht 06

2 Responses to Pieterpad: Gennep – Vierlingsbeek

  1. stripman says:

    Bijzonder mooi !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: