Vogelen op Denis Island (5) – the Seychelles Warbler

Denis Island 13 Warblers zoeken

Na de bijvangst komen we nu toch echt bij het vogeltje waar het allemaal om draait in het Seychelles Warbler Project, het zal je niet echt verbazen; dat is de Seychelles Warbler ((Acrocephalus sechellensis). Niet eens zo’n heel opvallend vogeltje, het uiterlijk heeft iets van een fitis, de zang iets van het fluiten van een bouwvakker.

De foto’s laten achtereenvolgens het zoeken, het vangen in een netje, het ringen en het poseren van de knapste Warbler van de dag zien.  Uiteraard worden ze niet alleen geringd, er wordt ook van alles opgemeten en er wordt wat bloed afgenomen.

Denis Island 14 Warbler in net

De recordvangst staat op vijf vogeltjes per dag, dus je kunt je  voorstellen dat het een nogal bewerkelijk geheel is. Zeker in het begin wilde er nog wel eens een vogeltje letterlijk gevlogen zijn voordat hij de gehele behandeling had ondergaan, maar ondertussen gaat het prima.

Denis Island 15 Warbler ringen

Tot slot de laatste foto, daar hoort voor mij een gevoel bij. Als je zelf wel eens een vogeltje hebt vastgehouden dan weet je het al. Ze zijn verbazingwekkend licht, zacht en warm. Een klein en kwetsbaar levend wezentje dat helemaal in je macht is en zich daar vreemd genoeg niet eens zo heel erg druk over lijkt te maken. Hoewel; wat kan dat hartje tekeer gaan.

Denis Island 16 Warbler poseren

9 Responses to Vogelen op Denis Island (5) – the Seychelles Warbler

 1. Ach wat een prachtig bolleke

 2. Wat een mooi avontuur daar. Gaaf hoor!

 3. Corline says:

  Schitterende foto van dat vogeltje in het net – en gelukkig weet je dat hij straks weer vrij rondvliegt en de meisjes nafluit. Maar, het lijkt me dat hij (zij?) al geringd is….. Wat is dat rode dingetje?

 4. zelfstandigjournalistantwerpen says:

  Schattig vogeltje!

 5. Henk van Blijderveen says:

  Een bouwvakker… Weet je ook of dit vogeltjes zich in de nesten kan metselen? 🙂

 6. hermesreizen says:

  Cool blog en coole foto’s. Heb je ook foto’s beschikbaar die ik op http://www.seychellenreisgids.nl kan plaatsen? We zijn bezig met een uitgebreide vogelafdeling daar (kijk maar vast even), zo te zien heb je ervaring met alle vogels op de Seychellen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: