Na 26 jaar de Papegaaiduiker close up

Puffin - Fratercula arctica 2

Vaste lezers hebben mij er al vaker over gehoord, de wens om een Papegaaiduiker (Fratercula arctica) van dichtbij te kunnen zien. De eerste poging om naar Staffa in Schotland te gaan om (onder andere) dat beestje te kunnen zien was maar liefst 26 jaar geleden. Alleen stormde het toen zo hard dat we niet zijn gegaan. In 2008 schreef ik erover in mijn dagboek. In 2010 kwamen we dichtbij, we zagen ze toen in de verte op een klif in Ierland. Voor het mooie nog te ver weg. Mijn dochter schilderde twee knuffelende Papegaaiduikers en wist ze uiteindelijk op Lundy Island zelf te fotograferen.

Hartstikke leuk allemaal, maar het mooiste is natuurlijk om het zelf mee te maken. Dat lukte vorige week op Staffa alsnog. Ondanks dat het nog wat vroeg in het seizoen was en we maar een uurtje verblijftijd op het eiland hadden. We zaten met zoon Tom op de rand van een klif de beestjes te bewonderen die af en aan vlogen naar hun holen onder ons. Op zich al een genot om te volgen. Dichterbij wilde maar niet lukken, dus we waren net van plan om ook nog even een blik te gaan werpen in de Fingal’s cave toen er één van de fotogenieke beestjes praktisch tussen ons in landde. Dat was na al die tijd nog best even schrikken. Voor ons dan, want het vogeltje zelf bekeek ons alsof we echt dagelijkse kost voor hem waren.

Ik hou niet van lijstjes met dingen die je nog moet doen, maar stel dat ik er ééntje had gehad…  precies.

Puffin - Fratercula arctica 3 Puffin - Fratercula arctica 4 Puffin - Fratercula arctica 5

20 Responses to Na 26 jaar de Papegaaiduiker close up

 1. broekstukken says:

  met ogen als vuurwantsen

 2. Blewbird says:

  Klaar: -:)! Super!

 3. Corline says:

  Wat een prachtfoto’s! En wat leuk om dit vogeltje eindelijk met eigen ogen gezien te hebben.
  (Heb je gemist!)

 4. Nou je was dan even afwezig hier maar de manier waarop je terug komt binnen vallen mag er wezen. Wat een geweldig mooi vogeltje! Ongelooflijk wat een mazzel had je…

 5. Apiedapie says:

  Geweldig, gefeliciteerd, ik ben daar al tientallen jaren mee bezig, maar tot nu toe nooit gelukt. Toch ben ik niet jaloers, want zo ben ik niet. Ik vind het keileuk voor je. En ik ga door, al is het na mijn pensioen, als ze dan nog bestaan.

 6. Als je de vele mooie foto,s van papegaaiduikers op internet ziet ga je denken dat het heel makkelijk is om ze te fotograferen.
  Maar mij is het tot twee keer toe ook niet gelukt.

 7. Katrien says:

  Vorige week ook op Staffa geweest en net hetzelfde tegengekomen! In Ijsland wou het maar niet lukken en hier kwamen ze bij manier van spreken rustig bij ons zitten. Het was schitterend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: