Pieterpad: Sittard – Strabeek

Pieterpad Sittard Strabeek 01

Hierboven zie je de kapel van de heilige Rosa, vlak na de start van de Pieterpad etappe Sittard – Strabeek. Die kapel staat er al sinds 1675 en is uit dankbaarheid voor haar gebouwd. Enige tijd daarvoor had zij namelijk een dysenterie-epidemie in Sittard laten verdwijnen, nadat de bevolking tot haar had gebeden. Heilige Rosa was bijzonder, haar gezicht zou op wonderbaarlijke wijze de vorm van een roos hebben aangenomen en ze leefde op slechts 5 meloenpitten per dag. Geloof het of niet, in ieder geval is het een mooi verhaal.

Vlak voor we bij Rosa op de Kollenberg langsliepen stopte een auto bij ons en daar kwam een Belgische meneer uit om ons te waarschuwen; we zouden zo het open veld in lopen en er was gevaarlijk weer op komst. Wij dachten het net te kunnen halen tot na het open veld en dat was gelukkig ook zo, maar het laatste stukje was best nog spannend. Of het kwam door dat slechte weer weet ik niet, maar behalve een veel te groot houten exemplaar hebben we helaas geen Korenwolven gezien. Een dikke Wijngaardslak die de Berezina overstak maakte dat gelukkig weer helemaal goed.

Wat verder liepen we door het gebied waar de boze moeders succesvol hebben gestreden tegen de uitbreiding van vliegveld Beek. Nog bedankt voor het bewaken van de rust in deze prachtige omgeving, dames.

Pieterpad Sittard Strabeek 02 Pieterpad Sittard Strabeek 03 Pieterpad Sittard Strabeek 04 Pieterpad Sittard Strabeek 05 Pieterpad Sittard Strabeek 06 Pieterpad Sittard Strabeek 07 Pieterpad Sittard Strabeek 08 Pieterpad Sittard Strabeek 09 Pieterpad Sittard Strabeek 10

 

12 Responses to Pieterpad: Sittard – Strabeek

 1. ramireziblog says:

  Er mist een stukje, dat plaats ik zo….

 2. ramireziblog says:

  En nu is hij wel compleet 😀

 3. Corline says:

  Chichorei, wat mooi!

 4. Rob Alberts says:

  Sommige foto’s herken ik, herinner ik mij.

  De slak komt voor in een van blogposts in de wachtrij.

  Vriendelijke wandelgroet,

 5. Zuid-Limburg is mooi, vind je niet?:)

 6. Op de laatste avond van carnaval is dat kapelletje ook de plek waar na een optocht van huilende carnavalvierders afscheid wordt genomen van die paar dolle dagen.
  Nee, ik ga hier nooit de hond uitlaten … haha en ik ben meestal aan de andere kant in de velden te vinden. Regelmatig wat zeldzame beestjes ontdekt aldaar. Maar het is er vooral leuk in de winter, vanwege het hoge aantal roofvogels die er overwinteren. Blauwe kiekendief, ruigpootbuizerd en zelfs velduilen.

 7. Bij korenwolf denk je onwillekeurig aan een grote geelbruine Canis huppeldepup en ach…het is maar zo.n klein beestje dat bijna over het hoofd was gezien . Mooi dat er toch mensen oplettend zijn geweest . Beren op de weg…….das dan weer niet zo mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: